Accessibility Tools

Eksamen

Du finner viktig informasjon om eksamen på Utdanningsdirektoratet sine hjemmesider. Du kan følge denne lenken for å komme dit Eksamen (udir.no)

Det er flere eksamensformer i videregående opplæring. Informasjon om lokalt gitt skriftlig eksamen i landssamarbeidet publiseres på dette nettstedet.

Sist endret: 15. mai, 2024

Sentralt gitt eksamen.

Skriftlig eksamen. Utdanningsdirektoratet har ansvar for oppgaveproduksjonen og sensur. Oppgavene og sensuren er lik for hele landet.

Lokalt gitt eksamen.

  • Muntlig-, muntlig-praktisk eller praktisk eksamen. Fylkeskommunen er ansvarlig for oppgaveproduksjon og sensur. Du kan lese mer om regler for muntlig og muntlig-praktisk eksamen ved å trykke på denne lenken Regler for muntlig eksamen og muntlig-praktisk eksamen (udir.no) For nærmere informasjon om disse eksamensformene ta kontakt med din fylkeskommune.
  • Lokalt gitt skriftlig eksamen. Fylkeskommunene har ansvar for oppgaveproduksjon. For oppgaveproduksjon og sensur har fylkeskommunene inngått et landssamarbeid. Oppgavene og sensuren er lik for hele landet.

I Rammeverk for lokalt gitt skriftlig eksamen kan du lese mer om rammene for eksamenoppgaver og sensur i landssamarbeidet.

 

Finner du ikke informasjonen du leter etter?

Ta kontakt med den fylkeskommunen du er bosatt i:

Agder  

Akershus 

Buskerud 

Finnmark  

Innlandet 

Møre og Romsdal

Nordland 

Oslo 

Rogaland 

Telemark:  

Troms

Trøndelag

Vestfold

Vestland:

Østfold 

 

 

Savner du noe?

Vi jobber for tiden med å overføre innhold til den nye nettsiden vår. Det er derfor en mulighet for at det du leter etter ikke er å finne på denne siden, eller at det er blitt flyttet til en annen side.

Vennligst ta kontakt med oss, så hjelper vi hverandre!

Sidenavigasjon